Welkom

Hartelijk welkom bij smartlappenkoor

De Waredo’s


Ons koor is  opgericht op 5 september 2005 in Dodewaard, door Greet Hendriksen. Wij begonnen met 5 dames en 1 heer. Na de bekende mond tot mond reclame is ons koor behoorlijk gegroeid tot ruim 50 leden, maar zoals het bij elk koor gaat, mensen komen en gaan. Op dit moment bestaat het koor uit 40 leden.

De naam Waredo’s is een afkorting van Waal – Rein(zoals de Rijn vroeger beschreven werd) – Dodewaard. De naam gaat al verder terug in de tijd, de vader van Greet gebruikte het voor zijn band.

Wij treden veel op in verzorgingshuizen in de regio. Maar we zijn ook vaak te zien op festivals en korendagen.
We hebben onze eigen korendag. Elke eerst zaterdag van september word de parkeerplaats van het dorpsplein omgetoverd tot één groot podium. Diverse koren komen van heinde en ver om er samen met ons een groot feest van te maken.
Onze liedjes zijn voor jong en oud, voornamelijk Nederlands, maar ook af en toe een Engels of Duits lied gaan wij niet uit de weg.

Helaas is Greet, die buiten oprichtster, ook al die jaren voorzitter is geweest, overleden in 2020. Haar grote wens was dat haar zoon Dirko het voorzitterschap zou overnemen, dit is op de ALV met algemene stemmen aangenomen. Ondertussen zit er weer een enthousiast bestuur die hard hun best doen om na de corona tijd en het wegvallen van Greet, het koor in goede banen te leiden.
Onze slogan:
Het is pas feest als De Waredo’s zijn geweest!

Dit bericht is geplaatst in De Waredo's. Bookmark de permalink.