Zaterdag 2 september heeft Smartlappenkoor de Waredo’s uit Dodewaard haar jaarlijkse smartlappenkorendag weer kunnen houden. Het was immers alweer 3 jaar geleden dat dit mooie evenement georganiseerd kon worden, dit  wegens de covid tijd. Mensen uit de wijde omgeving trokken naar het Dorpsplein om de koren te horen zingen en muziek te maken. Een week voor het Smartlappenkoren Festival hebben 15 vrijwilligers van het koor voor het eerst de programmaboekjes (1900 stuks) huis aan huis in Dodewaard en bij alle sponsoren bezorgd.

Het Dorpsplein zat en stond de hele dag vol, zelfs 10 bewoners en de begeleiding van de Appelenburg hebben van deze dag genoten. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind. Het was voor allen een beladen dag, dit was de 1e keer na het overlijden onze oprichtster en voorzitster Greet Hendriksen.
Burgemeester Kottelenberg hield een mooi openingswoord, waarna onze nieuwe voorzitter, Dirko Hendriksen het woord nam, de aanwezige koren van de middag: de Sluiszangers uit Macharen, het Anker uit Alphen en de Vrolijke Diva’s uit Tiel verwelkomde, kon de aftrap van de dag gegeven worden door de Waredo’s met het mooie lied ‘Trots op jou’. Dit lied is gezongen voor alle overleden koorleden. Alle koren hebben 2x opgetreden en om de middag af te sluiten was er nog een samenzang met alle koren. Daarna was het avondprogramma aan de beurt.
Met de koren Schip Ahoy uit Angeren en het Valleikoor uit Wageningen.

Deze avond was het ook één groot feest met als afsluiting weer een samenzang met de aanwezige koren. Wij, de Waredo’s, danken hen allen voor de komst en hun inzet om er een prachtige dag van te maken. Om de korendag af te sluiten was er de uitslag van de grote verloting.

Tevens willen we bij deze alsnog alle vrijwilligers en sponsoren ontzettend bedanken voor zijn of haar bijdrage, zonder jullie steun was dit nooit zo’n groot succes geworden.


Op naar volgend jaar, zaterdag 7 september 2024

Smartlappen Korendag 2 september 2023
Dit bericht is geplaatst in Berichten, De Waredo's. Bookmark de permalink.